IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готвят типови документи за кандидати за обществени поръчки по европроекти

Според министър Томислав Дончев типовите документи ще направят процесите по-ясни и прогнозируеми и ще се намалят грешките

11:20 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Готвят типови документи за кандидати за обществени поръчки по европроекти

Има възможност да се подготвят до края на годината типови документи за кандидатстване по обществените поръчки за проекти, финансирани от европейските фондове, каза днес министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев.

Типовите документи ще помагат контролиращите и възлагащите органи, и ще улесняват кандидата, смята Дончев, цитиран от БТА. По думите му те ще направят процесите по-ясни и прогнозируеми и ще се намалят грешките.

Министърът уточни, че типовите документи нямат задължителна връзка с новото законодателство за обществените поръчки. Те може да бъдат разработени в рамките на сегашния Закон за обществените поръчки (ЗОП) и документите да бъдат променяни при последващи изменения в закона. Изготвянето на типовите документи ще се финансира по оперативната програма (ОП) „Техническа помощ".

Министър Дончев участва в конференция за мястото на архитектите и проектантите в работата с европейските фондове. По време на конференцията той изрази личната си позиция, че не винаги най-добрата цена означава, че на възложителя му е излязло най-евтино, както и че при нея се гарантира максималното качество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още